“Tio av tio”

“Tio av tio”

Det var i augusti förra året som mangokokos fick det utmärkta betyget. Av vem? En optimistisk glasskritiker, min systerson. Ett bättre betyg går inte att få! Och för mig är det precis därför som glass är livet. Inte för höga betyg utan för att glass är glädje. Ett “tio av tio” levererat med världens bredaste leende är helt oslagbart!

Idag är det även prick ett år sedan som den här boken, Gelato, landade i brevlådan i ett platt orange Bokus-paket. Kan man säga att det förändrade mitt liv? Ja, faktiskt. En vecka senare kom glassmaskinen (i ett något större paket) och sen var det verkligen bara att rulla med. Vanilj, choklad, lakrits och jordgubb. Först följa alla recept exakt och sedan ta ut svängarna lite lite i taget, prova vad som funkar och vad som absolut inte funkar. Det var som en helt ny värld. Att hålla på med något som gör andra (och en själv) glad är det finaste.

En något eh, använd, sida i boken.

Gelato av Hanna och Angelo Scarfò.

Och ni ser ju, den har liksom fått vara med en del sen dess. Så bläddrad, så tummad och så väldigt bra! Är du sugen på att börja med glass hemma? I så fall kan jag verkligen rekommendera Hanna och Angelos bok, den finns att klicka hem här. Eftersom de håller till i Stockholm och jag är på motsatta sidan av landet så har jag ännu inte haft möjlighet att besöka dem. Nu när de snart öppnar för säsongen ligger det nästan högst upp på min längt-lista! Det är väl inte en allt för vågad chansning att tro att samtliga av deras smaker är just tio av tio, hos samtliga kritiker!

Föregående
Föregående

Fem viktiga saker jag lärt mig om gelato

Nästa
Nästa

“Fast de där är ju för barn.”