Prepperåret 2022
Prepperåret 2022
Med konserver i garaget och en glassmaskin på väg…
Hur året började exakt minns jag nästan inte, vi rev av en skidvecka direkt i januari som blev riktigt bra. Vi pratar om den ofta men konstigt nog utan att knappt nämna magsjukan som jobbade sig igenom stugans åtta gäster på lika många dagar. Därefter är våren ett grått burr, med kriget som tornade upp sig i öster och funderingarna kring hur det skulle bli. Vi började ha lite större matlager hemma i garaget och funderade på vad, om och hur vi klarar oss. Ibland är det så, hellre utforska tanken fullt ut i stället för att gå och vara lågintensivt orolig hela tiden.
För våra europeiska grannar är det inte över än men för oss kom både våren och sommaren ändå.
Sista eftermiddagen innan jag gick på semester från jobbet skickade jag ett mail. Ett väldigt viktigt mail. Nu gällde det.
Svaret jag fick?
“Hej Hanna!
Kan inte vi ta ett samtal i nästa vecka? Det låter verkligen som en bra match för oss.”
The chills.
Självklart hamnade svaret i skräpposten och jag hade hunnit åka upp till Åre för att åka hoj nerför skutan och vandra uppför den men i sista stund dubbelkollade jag mailen och ringde upp direkt. Efter det första samtalet så har det bara varit fullt ös framåt, jag fick min drömlokal på Spinneriet och där mina vänner, där ska det snurras glass.
Sensommaren och början av hösten var full av tankar och planering, budget, design, smaker och inredning i en enda himmelsk röra (nej, jag ska nog inte börja med glasskämt, så tråkigt). Hur vill man att det ska kännas i kiosken? Och vad är gott? Och hur många bägare behöver man? Hur ska elen dras?
Prepperåret alltså, det är precis vad det har varit. Ett år fyllt av liv och av förberedelser. Och nu är vi här, i 2023, glassmaskinen är på väg, lokalen görs snart iordning och framåt påsk ser vi väldigt mycket fram emot att få öppna, precis just för dig! 💛