Längre kö än till New Yorks bästa bagel och så värt det!
Längre kö än till New Yorks bästa bagel och så värt det!
Vi ställde klockan på 9, gick upp och tog en kaffe hemma i köket och sedan bar det av mot Ringön och premiärbesök hos Borgskogs. Klockan tio över tio ställde vi oss i den lååååånga kön som redan hunnit bildas så här tio minuter efter öppning. Solen sken och det gick inte direkt någon nöd på någon. I takt med att folk passerade tillbaka ut med mängder av bruna små brödpåsar och doften av nybakat nådde oss så fick man direkt en bra känsla.
Någon timme senare (ja, så lång var den faktiskt) så satt vi där, på uteserveringen runt hörnet och åt den godaste mackan någonsin. Såklart hade man hunnit bli perfekt hungrig men det var absolut inte bara det! Nej nej, det kavlade brödet var perfektion och fyllningen i sex extremt väljobbade lager av kallrökt lax, dragonkräm, gurka, groddar, fänkålssallad och syrad lök var helt fantastisk! Den mackan har nog fastnat i smakminnet för alltid. Kombinationen av smak, miljö och riktigt lagom service kommer man hela vägen med hos mig.
Efter mackan behövde jag såklart testa glassen! Krämig och len hallon och youghurtglass toppad med fint skurna bär som badat i fläder. Jättegod den med.
Vi packade också med ett gäng bullar hem, magisk kardemumma och en brioche med citronflädercurd och italiensk maräng. Borgskogs förtjänar verkligen sin hype och det är väldigt inspirerande att man kan vara lite smal, ligga lite off och få det att funka.