Mise en place
Mise en place
Ja, det är nog det som pågår just nu inför nästa säsong. “Mise en place” är franska och betyder “allt på plats”, allt det som man i ett restaurangkök förbereder inför att kunna laga kvällens alla rätter. Alla ingredienser ska vara iordninggjorda och alla redskap ska vara på plats. “Missen” är det som gör att man lyckas utan att glömma eller ta onödig tid från gästerna när det väl gäller, förbereda innan helt enkelt.
De här sakerna är på gång just nu för att vi ska vara redo att ge er en ännu bättre glassupplevelse i sommar:
• Beställa bägare
• Designa och beställa nya glassburkar
• Provbaka toppings
• Testa och ta fram nya smaker på glass
• Testa nya smaker på rån
• Bygga nya lysande menyskyltar
• Lämna in alla textilier på tvätt
• Fundera över ett bredare sortiment. Vad? När? Hur löser vi det?
• Måla hyllor
• Bygga bänk för kaffebryggare och vatten
• Grovstäda köket, kylar, frysar, rubbet
• Design av tshirt som ska tryckas
• Skriva annons för sommarjobbare
• Utforma en riktigt bra glassprenumeration
• Planera 1-års kalas! Den 6 april fyller vi och våra grannar Brukeriet 1 år - det ska firas 🎉
• Leta upp en drickakyl
och typ lika många saker till. Det här lilla glasskioskprojektet får verkligen all tid och kärlek!